spring aldrig aldrig bort från mig, i den svarta natten

Jobbade idag, jag var ju ensam idag på jobbet. Hela tre barn tog sig till barnhagen! haha. Men det var riktigt mysigt. Ingen äcklig bajsblöja idag iaf, dom som har blöja kommer på något sett alltid till mig "jag är bärsat" Haha. Men en kille idag, åh han var så söt "Linnea.. dom som kommer från pakistan är bruna på ansiktet" Gulligt hur små barn tänker. :)

Har ätit pasta och champinjonsås, druckit vin och sjungt till moulin rouge. Underbar kväll! Snart ska jag och sandra bege oss till Adecco för att lämna lönepapper. Min lön har fortfarande inte kommit så kommer antagligen få en bamselön nästa torsdag. Hoppas att pengarna räcker tills dess.

PUSS


tystnad

Sitter i köket, ensam. Har ätit två prickikorvmackor. Jag börjar 11 idag, så himla skönt.
Konstig dag igår, haha. Ikväll måste vi städa igen, ser ut som kaos haha. Solong

never knew i could feel like this, like i've never seen the sky before

Nu sitter jag och sandra här i köket. Vi pysslar igen. Haha! Fy fan. Vi är soulmates alltså. Vet inte någon annan som skulle sitta och klippa ut pappersblommor till ett blivande fotoalbum på en tisdagskväll klockan nio.

Idag har jag jobbat, det gick super. Imorgon ska jag vara helt ensam på avdelningen. Förhoppningsvis blir det max 9 barn, så det kommer gå prima. :) Har lekt kurragömma från klockan 12-14.30 idag. Haha, "jaaiii tellaaar, een too tre fyre fem" "jag fannt deg" Hahaha. Man låter så himla ful när man ska snacka norska med barnen, men dom förstår verkligen inte svenska ord.

rart = kostigt
akkurat = precis/exakt
sulten = hungrig
sitt onkliiiiitt = sitt ordentligt
daiilitt = härligt/kul
bärs = bajs
tiss = kiss
doo = toa
stupekråka = kullerbytta
paradis = hoppa hage

Haha. Skulle kunna fortsätta listan länge.


Jag skulle ju provjobba idag på Coco Vika, asiatiska resturangen. Men det var så lite att göra så ska jobba där nästa vecka istället.

Ha deee!

Hannas 20-års dag!

Idag fyller en viss Hanna hela 20 år. Tänk att jag ändå har känt henne sedan jag var 15 och hon 16. Helg kalasgalet.

Idag har jag jobbat, 09.30 - 17.00. Det gick fort faktiskt. För er som inte vet det så är mackor norges maträtt. Det är det ÄNDA dom äter. När dom ska äta lunch på dagis så "lagar" vi mackor. När dom ska äta matpakkerna så är det mackor, ibland pölsor, och ibland får dom med lite gurka eller gulerötter (morötter). I personalrummet äter dom.. mackor. Ibland en liten sallad bredvid. Sandra och jag lagar MAT till lunch, soppa, pannkakor, pasta, dom tycker man är jättekostig och glupsk. Så är det att vara invandrare här.

Idag har vi även städat. Ingen vanlig städning utan storstädning. Tvättat fönster, dammsugit, möblerat om, bäddat rent, tagit bort all tvätt (eftersom vi oftast tvättar två maskiner och det nästan får plats en maskin på vårt tvättställ så hänger det galgar överallt, och kläder på köksluckor, stolar och i princip överallt.)
Hursom så var det jätteskönt att kunna gå i vårt hem igen.

Jag kan också berätta att jag inte fått någon lön! Inte alls kul. Och vi som måste betala hyran:| Jag ringde till Adecco (bemanningsföretaget vi jobbar för) och då säger hon att mitt kontonr inte är registrerat, det betyder att jag inte fått min förra lön heller, vilket inte alls är bra! Och det betyder också att jag inte fått 2,5 veckors lön. Det är nog det bästa med Norge, att man får lön varannan vecka, helt underbart. Pengarna tar lixom aldrig slut! Synd att det inte är så i Sverige.

Vi har också märkt en konstig sak med vårt påskris. Vi plockade ju bara lite ris här och där, och det visade sig att det var syrenbuskar vi hade plockat. Sedär, nu har vi syrenblommor i vårt kök/vardagsrum/hall! Hursom måste vi tyvärr kasta ut det någon dag här för vi får pollenallergi här.

   Lite bilder från städning... Bytte plats på kök & soffa:)

Jag måste ta ut min irritation lite också. På att spotify inte alls är kul. Alla svenska låtar, dom disney, schlager och andra svenska fula melodier finns inte nu när mitt konto är norskt. Jääätteirriterande.

Nej nu är klockan halv tio. Jag ska platta håret sen ska vi se på film och slagga galet.


oerhört bra, -tack!

Sådär. Det är lördag. Vi har ätit. Vi har sjungit, vi har "åh näe det är inte sant"-it, och underbettet är alltid på G.
Idag har vi gjort en sak. Gått till Deli De Luca, köpt latte. På hemvägen handlade vi. Nu ligger vi här och ska ha mänsomhatarkvinnor-maraton. Är inte lördagar underbara? Man får njuta av sina lediga dagar till 100%


slooowly

Jahapp. Jag orkar inte berätta så mycket, det är jobbigare än vad man tror att skriva på datorn liggandes. Hursom jobbar jag på, och idag kom jag hem med två jättefina (för att vara 4åringar) teckningar. Den ena var en skattkarta, och den andra en kyckling som äter broccoli. Söta barn!

Om 2,5 timmar kommer fru mimmi hit och ska hålla mig lite sällskap! Mycket trevligt.

pusspuss

gomorron gomorron, vem är det jag tjötar med?

Klockan är 07.25 och jag har hela 20 minuter på mig på att göra VAD jag vill. Herregud. Tänkte dela med mig av mitt och Sandras påskpyssel del 1. :) och en bild på vår gata på morgonen !  haha.. antecknar..

påskris :) 

Idag ska vi på tur med barnen till en jättebrantbacke.. Men dom får inte åka från toppen, hhihi för dom är för småå! Så ska vi käka pölsa också, mumma.. naat. Har pannkakor med mig!

Idag kommer även efterlängtade mimmi till mig, känns oerhört bra, - tack.  Så ska vi fika med Ia och sandra efter work!

nej, nu ska jag göra något mer vettigt.

Ha deee

There Is None Like You, No One Else Can Toutch My Heart Like You Do


du om nån borde förstå att man inte gör såhär mot mig

Så var veckans jobbigaste dag klar. Måndag, alla barn har vart hemma i två dagar, vänt på dygnet och knappt vart utanför hemmet. Det  gör att alla barn skriker, springer och inte ryddar efter sig, mycket irriterande. Plus att jag har gjort samma sak. Haha.

Imorgon kommer hon som äger lägenheten hem vilket innebär att jag och sandra blir då instängda i ett pyttelitet rum. Det blir bra, haha. Just nu ser det ut som skit, alla grejer ligger över allt. Plus att alla victors grejer ligger här också. Så tre personers packning i ett 10 kvm rum typ. Herregud.

Helgen var en bra helg. I fredags stannade vi hemma och slappade till 110%. Lördagen gick vi ut på stan med Ia och kollade på en falsk gatukör, drack kaffe och gick på vinmonopolet. Även fast vinet är väldigt dyrt (drygt 300 svenska för en box och 100 för en flaska) så går man där iallafall. Hursom gick vi hem till ia och lagade mat för att sedan dra på en födelsedagsfest som var väldigt intressant.

Ikväll kommer Daniel till Oslo, så ska försöka träffa honom ikväll, och imorgon:)

over

in your head

Idag på jobbet gick det faktiskt riktigt bra. Bytte blöja, en jenta skrek i mitt öra så jag fick tinitus-anfall, trösta många gråtandes (en fejk-gråtandes) barn. Och löste två konflikter. Mycket intressant jobb. Höhö. Men jag fick massa mer jobb, ska jobba veckan ut + 2 veckor till. Så långt har jag fått schema för, men som jag förstod det kommer jag stanna typ 2 månader här:) Hon som jag vikarierar för har brutit armen, vet inte riktigt hur lång tid det tar, hon måste träna upp den innan hon får komma tillbaka.

tanken kommer sakta tillbaka
sente det tillbake, med en pepparkake, som alle ville smake


barnhaage

Jag kan nu säga att jag har fått jobb denna vecka ut på dagis! Och om jag trivs får jag stanna nästa vecka ut också. Och om det går bra får jag fortsätta!! :) :) hihi.  Så himla glad. Kom väldigt bra nu när pengarna  är lite. slut. höhö.
Puss!


baraaapapapaaapapappapapaaaaaa

Jahapp. Intervjuvn på cafét (som jag otroligt nog hittade till) gick nog bra. Tror jag, haha. Blev vidareskickad till en vidareintervjuv imorgon kl 11. Så imorgon ska jag på den sen möte på Thon Hotel. :)
Det fanns både uppdrag med 1000:- /dag + bonus och utan någon fast lön. Det lät ju sådär alltså. Haha.
Tänkte att jag kanske skulle laga lite mat:)
pusspuss


im your man

Så, nu har man vart på arbetsintevjuv på Adecco. Hoppas att jag får jobba lite nu:)
Jag gick hem, ska på den andra om en timme i stan. Jag vet ju inte alls vart det ligger så måste nog åka snart..
Så, nu ska vi se hur denna intervjuv går, om det bara är provition så tänker jag säga tack och hej faktiskt. Så bra säljare är jag inte, haha.
So long

ps. ett nyvaket bevis på att mitt hår växer:o


ZzzZzz..

Jag blev väckt av vibrationen av mobilen. Det är inte lätt att få till en trevlig röst när man precis har vaknat, men jag hoppas jag lyckades lite. Något som också är ganska svårt är att förstå übersnabb, grötig norska. När ja la på tror jag jag hann snappa upp lagom mycket: jag hade lagt ut mitt cv på finn, något med intervjuv, imorgon 11:30 Oslo S cafe ELLER kaffe? opreu/opera, man åkte ut och gjorde reklam eller sålde saker på flygplatser, köpcentrum... Om det inte är grundlön kan jag ju säga herrå.

Imorgon har jag då två intervjuver på rad, intressant:)


RSS 2.0